Bouwen 2015
 
Vloerverwarming
 
Finishcrete
 
 

Februari 6

Finishcrete®

Finishcrete® is een cementgebonden gietdekvloer die de voordelen van cement combineert met het gemak van gieten. Deze zeer vloeibare, nagenoeg zelfnivellerende mortel levert een dekvloer die is afgestemd op de eisen voor LydiaState. Door de snelle beloopbaarheid en de korte verhardingstijd staat Finishcrete® garant voor een hogere bouwsnelheid.

     
 

Verwerking

24m3 met de NBC (120bar) pomp. Kleine slang naar boven. Finishcrete® wordt geleverd vanuit de betoncentrale en met truckmixers op de LydiaState aangevoerd. Het product wordt eenvoudig verpompt door middel van een pomp tot meer dan 60 meter afstand. Dit maakt het mogelijk grote hoeveelheden in korte tijd te verwerken.

     
 

Mebin

Grote delegatie van Mebin Producttechnologen hier op de plaats aanwezig voor het begeleiden van het gieten en afwerken. Dit initiatief komt van de leverancier omdat ze graag het gebruik van Finishcrete® in de particuliere sector stimuleren. LydiaState /Werklus-leens is een van de sites die beoordeeld wordt toepasbaarheid. Het is ook voor de NBC pomp een nieuwe manier van afwerken.

     
 

Stort

We zijn BOVEN begonnen, maar door de hektiek van de stort, geen foto kunnen maken.

Hier beneden is goed te zien dan de pomp langzaam de Finischcrete verpompt

     
 

Boven

zelfnivellerende mortel maar wel veelvuldig controleren op dikte met de laser...Gelijkmatige kwaliteit over het hele vloerveld

     
 

Boven

Overloop en slaapkamer...Hoge vlakheid zonder intensieve nabewerking

     
 

Afwerken

Met de DRIJFRIJ de luchtbellen. Juiste sterkte, zonder intensieve handmatige verdichting (enkel dobberen volstaat)

     
 

Beneden

Berging...Perfecte omhulling van nutsleidingen Finishcrete® biedt ons veel voordelen ten opzichte van andere dekvloersystemen. Allereerst heeft het gieten van dekvloeren qua arbeidsomstandigheden belangrijke voordelen boven het traditioneel aanbrengen van dekvloeren, oftewel het smeren. Daarnaast is hogere productie mogelijk waardoor hogere bouwsnelheid wordt gerealiseerd. Vooral het zelfnivellerend vermogen leidt tot een verbetering van arbeidsomstandigheden en een hogere productiesnelheid.

     
 

Werkploeg

4 personen, pompoperator, laserman, afwerker met drijfrij en slanghouder Eenvoudig aanbrengen door gieten op de vloer

     
 

Drie ritten

12m3, 7m3 en 5m3 als sluitvracht, totaal 24m3

Finishcrete® kan in de regel al na 24 uur worden belopen. Afbouwwerkzaamheden op de vloer kunnen na enkele dagen plaatsvinden. Cementgebonden gietvloeren; publicatie van NEMO/ SBR/WTCB; artikelnummer 533.05; ISBN 90-5367-453-5

     
 

Resultaat

Officieel na 24H beloopbaar, maar gelet op ded buitentemperatuur van rond het vriespunt toch maar een paar dagen gewacht.

Verdieping en verdelerruimte boven...

     
 

Resultaat

Badkamer met muurdetail (randstrook)

     
 

Finishcrete

De vloer ligt er strak in. Goed is te zien de VEZELS die boven uit de vloer uitsteken. Indien er tegels worden gelegd is er geen hinder van, anders even met de brander de topjes wegsmelten...

     
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->