Bouwen 2016
 
Verdieping
 
Schuine wanden
 
 

Januari

Radiokamer

De gordingbalken worden weggewerkt met SPANO en GIPSpaten. Om een stevige basis te maken wordt er SLS tussen de gordingen geplaatst. Hier tegenaan komt de SPANO en daarna de afwerking met gips.

     
 

Spanten

Er worden 10mm latten op de gording geniet om het hoogteverschil tussen de spanten te compenseren.

     
       
 

Tussenbalk kokenspant

De 80x80 kokerbalk wordt voorzien van SLS. Eerst worden er gaten geboord in de balk en daarna de eerste SLS met slotbouten bevestigd. Daarna ''in lijn met de daklijn'' wordt de tweede SLS haaks tegen de eerste geschroefd. Hiermee ontstaat een stevige ondergrond.

     
       
 

Schuine kanten

De schuine spanten worden in z'n geheel weggewerkt. Zo dicht mogelijk tegen het schuine gedeelte worden de SLS geplaatst om waar later de Spano wordt geschroefd.

     
 

Overzicht

De onderscgrond voor de Spano. In dit geval kan zowel het plafond als de wand voorzien worden van 9,5mm. i.p.v. 12,5mm gipsplaat. Stevigheid biedt dan de ondergrond.

     
       
       
 

Kopse kant

Tegen de H-balken worden op verstek gezaagde balken gemonteerd. De dakhelling is 60 graden, dus het verstek 30. Steunbalken dienen ervoor om de ''lijn'' te bepalen. Daarna aftekenen en magneetboren met 16mm.

Er wordt ook een 18mm gat in de H-balk geboord omdat hier nog een PVC-buis van de stroomvoorziening door wordt getrokken.

     
       
 

Bevesting

Bouten M12 worden gebruikt en vastgezet tegen de H-balk. De later te monteren Spano kan ook hier tegen worden geschroefd.

     
       
 

Ombouw Metallkraft MB351

Ik heb een Metallkraft MB351 en daarvoor is een boorkopadapter en boorhouder nodig om ook spiraalboren te gebruiken

Zoeken op Hugoschipper.nl voor een

     
 

Ombouw Metallkraft MB351

Zoeken op Hugoschipper.nl voor een 1/2-20 boorkopadapter (3876001) 14,50 euro en een Snelspanboorkophouder 1-13mm (TDLSHBS1312A) voor 13,64 euro.

     
 

Spiraalboren

Met de ombouw is het mogelijk om <12mm te boren en gebruik te maken van spiraalboren. in dit geval om door de kokerbalk 80mm te boren.

     
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->