Bouwen 2016
 
Vloerverwarming
 
Zoneregelaars
 
 

Juli

Meterkast

In de meterkast worden de twee zoneregelaars van de beganegrond geplaatst. Op de verdieping wordt de derde geplaatst. De achterliggende leidingen moeten nog wel toegankelijk zijn, vandaar dat een 18mm multiplexplaat in vier verschillende stukken tegen een SLS frame wordt geschroefd.

     
 

Voorbereiding

Met vier verschillende afneembare platen zijn de onderliggende leidingen ook toegankelijk. Er wordt een kabelgoot gelegd van de groep-motoren naar de zoneregelaar. Per zone worden maximaal 4x motoren geschakeld, echter de aansluitingen worden in een box samengevoegd tot één aansluitdraad die naar de zoneregelaar wordt gevoerd.

     
       
       
 

Koppelen

De klemmen zijn geschikt voor stug en flexibel draad en worden voorzien van kabelschoenen. (grijs)

Totaal beneden 21 motoren (groepen) en op de verdiepingn 16 stuks

     
       
 

Motor

Watts® stelmotor voor ventiel, type 22CX NC, 220V verbeterd model. Elke aansluiting wordt voorzien van de juiste codering.

M30 x 1.5. Actuator stroke: 3.5 mm. Valve stroke: 2,5 mm. Version 230V: 90 sec. (start).- 3 min. (end).

     
       
       
       
 

Antenne

Active vertikale antenne op 868MHz met CAT-aansluiting wordt naast de meterkast geplaatst. Met de plakstrip worden de beide antennes op de witte kabelgoot geplakt. Het feit dat de bovenste op de kop hangt heeft verder geen invloed op de afstraling of werking daarvan.

     
       
 

Beneden

P1 en P3 voor de groepen 01-21 zijn nu volledig aangesloten. In het midden de 5V power supply die wordt gebruikt (met omvormer LM307) voor de zone-temperatuur-sensors.

Verdieping: De CV wordt bedraad aangestuurd en de schakeldraad (potentiaaal vrij van P1 en P2) loopt door de overgebleven gasleiding (afgezaagd)

     
       
 

Verdieping

P3 met 16 groepen wordt op dezelfde manier aangesloten als den beganegrond.

     
 

Aansluitkasten

De verschillende groepen worden samengevoegd tot één zone. Totaal zijn er 12 zones.

De drie CV ''maak'' contacten van de regelaars komen samen in de CV-CTRL en van daaruit loopt de aansluiting naar de CV-ketel.

     
       
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->