Bouwen 2016
 
Binnen afbouw
 
Wandtegels WC gang
 
 

Oktober

Wandtegels WC

Wij hebben gekozen voor de Adobe Villa Mat Stone 13x13 cm. Dit is een mooie handvorm look a like keramische wandtegel en ziet eruit als een originele handvorm tegel. De speciaalijm en voorstrijk is van Forbo Eurocol Nederland. Van te voren wordt de voegbreedte besproken 2-3-4 mm Het wordt 3mm.

     
  Voorstrijk

Voorstijkmiddel Eurocol 099 Acrylaatdispersie primer ECO, oplosmiddelvrij voorstrijkmiddel voor absorberende ondergrond wordt met roller op alle wanden aangebracht.
     
       
  Uitmeten tegels

Lijnen zetten met kruislaser voor de juiste maten. De tegel boven de spoelbak wordt zo geplaatst dat er een mooie zichtlijn ontstaat.
     
       
 

Plakken

Eurocol 688 Elastifix is een grijze, elastische pastategellijm. Eurocol 688 elastifix wordt gebruikt voor grootformaat tegels, wandtegels, DHG-tegels, mozaïk, natuursteen, bouw- en isolatieplaten. Kan gebruikt worden op nagenoeg alle wanden.

Uitmeten van toiletpapierhouder die in de wand verzinkt ingebouwd wordt.

     
       
  Toiletrolhouder6

Uitmeten, zagen en met dozenboor boren. Hierdoor ontstaat de minste overlast in het huis door stof.
     
       
 

Zagen

Jaren geleden al eens een keer gekocht voor het zagen van kleine tegels. Onder het stof, maar een nat-zaag die prima én handig is in het gebruik voor dit soort tegels.

Handvormtegels lijken allemaal even groot maar dat zijn de niet. 1-2mm afwijkingen is normaal. het toepassen van tegelkruisjes is niet altijd gemakkelijk toe te passen met deze wetenschap!

     
       
  Gaten

Gaten zagen van verschillende diameters met een diamantboor voor nat gebruik. Hiermee krijg je mooie ronde gaten zonder randen. Een Rubi keramiektang is handig voor het knippen van harde materialen.
     
       
       
  Zijkant

Ik zelf had het niet begrepen, maar blijkbaar moest de achterwand voor de helft ook nog worden voorzien van dezelfde tegels. Indien ik dit van te voren had geweten, was ik in één keer doorgegaan. Nu is er mogelijk een verschil aan het ontstaan (beperkt gebleven)
     
 

Voorkant

Waar de toilet opgehangen wordt is een andere tegel voorzien. Hiermee komt het contrast optimaal later tot zijn recht.

     
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->