Bouwen 2016
 
Binnen Afbouw
 
Wandtegels Douche
 
 

November

Badkamer

De lange wand wordt ook voorzien van de Adobe Villa Mat 13x13 tegel. In totaal 900 wandtegels gaan op deze wand (840 hele en 60 halve) Het begin wordt in het midden gemaakt nadat de hoogte en zijwanden zijn uitgemeten voor het bepalen van de positie. Je wilt niet in een hoek op een héél klein streepje uitkomen.

 

   
       
  Blokken

De wand is 5m lang en de handvormtegels hebben niet allemaal dezelfde maat. Het verschil kan oplopen tot 3mm. Om toch de boel een beetje recht te houden wordt de muur verdeelt in blokken. Binnen de blokken wordt getegeld en zo wordt het langzaam verschuiven voorkomen. De voegen lopen zo-wie-zo slingerend onderelkaar al gevolg van de handvorm.
     
       
  Eurocol 685

Eurocol 685 Eurocoat (4 kg) i.c.m. 063 Euroband (12 m1) set, Voor het afdichten van gesloten horizontale en verticale hoekaansluitingen bij tegelwerk in 'natte ruimten', zoals douchecellen, badkamers, spoelkeukens e.d. Voor het afdichten van gesloten, strak afgewerkte hoekaansluitingen volstaat één laag 685 Eurocoat. Voor overige toepassingen 685 Eurocoat uitsluitend gebruiken i.c.m. 063 Euroband. Voor het afdichten van kieren rondom doorvoerleidingen, afvoerputten e.d.
     
       
  Waterkering

Voor de cementwanden in de douche is 685 eigenlijk niet nodig, maar in de opbouw van multiplex zeker wel. Ik neem het zekere voor onzekere en voorzie alle hoeken in de nabijheid van de douche met waterkerende pasta. Ook de doorvoerledingen en bedienningseenheid van de douche.
     
       
  Multiplex

De wand zelf is van cement, maar de afbouw om het toiletframe en urinoir zijn van multiplex. Deze hoeken en bovenkant wordt waterkerend gemaakt.
     
       
 

Tegelen

Metselen óf tegelen het is allebei leuk om te doen. Gaten boren voor de doorvoerledingen.

 

     
       
  Aftekenen

Soms komt de plaats van de WCD niet helemaal goed uit, daarom is aftekenen van de juiste positie erg belangrijk. Met een diamantboor de gaten boren en de tegelsm kunnen vastgeplakt worden...
     
 

Onderste laag

De laatste tegel in de lange wand!

Onderste laag tegels wordt nog apart afgemeten omdat een strake vloerlijn toch ook wel fijn is ;o)

     
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->