Bouwen 2016
 
Binnen Afbouw
 
Wandtegels Douche 30x60
 
 

December

Badkamer BG

Indien er een stapelverband moet komen is het handig om eerst e.e.a. uit te tekenen. Ik heb een dubbele LAYER geplaatst over de plattegrond van de badkamer en het vloertegelprofiel overheen gelegd van 600x600mm Hiermee kun je bepalen hoe het legpatroon uitkomt. Door te schuiven met de layer kan het beste model worden gekozen.

 

   
  Begin

Een lat tegen de muur is veel lastiger te waterpassen dan een constuctie hiernaast. De bovenste lat (met waterpas) kan exact op de milimeter nauwkeurig worden vastgeschroefd aan de staande latten. Hiermee wordt een perfecte draagconstuctie eenvoudig gerealiseerd. Vertikaal controleren met de laser en de tegels kunnen worden gelegd...
     
       
 

Zuignap

Een handig ''derde handje'' om de kleine tegels te voorzien van een lijmlaag. Ik smeer beide gedeeltes in met lijm zodat ik met het nivileersysteem (keggen) nog alle kanten op kan.

De deuropening wordt ook weer voorzien van een tegelprofiel. Er zit een kleine afwijking in de maatvoering van de deuropnening maar ik houd de waterpas vertikaal en horizontaal voor de tegels aan!

     
       
 

Deur

Ik leg over de deur heen, zodat ik weet waar ik aan de andere kant uitkom en welke maat er moet worden gezaagd om strak tegen het tegelprofiel en de deuropening aan te leggen.

     
       
 

Berekening

De berekening klopt! Ik kom precies op de andere draagconstructie uit door gebruik te maken van 2mm voegen. Mijn uitdaging is nu om zo weinig mogelijk ''zaagverlies'' te krijgen door van te voren uit te passen waar ik uit kom en welke gezaagde stukken ik nog weer kan gebruiken. Dit kan alleen maar aan één kant in verband met de zaagsnede.

     
 

Wand

Een wand met deur is geplakt, nu volgt er een andere deur met daarnaast de toiletombouw.

Uitzetten van de onderste regel en controleren van de ''haakse hoek''

     
       
 

Deur

Om de deur heen tegelen zodat aan de andere zijde de werkelijke breedte van de tegel bepaald kan worden. De deuropening is ook voorzien van rondom tegelprofiel.

Ondersteuning van de tegels is nodig om wegzakken tegen te gaan

     
       
 

Nis

Ok in de nis is het veel zagen omdat het lijnenspel in alle wanden moet doorlopen.

De uiteinden van het profiel wordt voorzien van een einddopje in de ''drie-kruizing'' van de ribbe.

     
       
 

Waterpas

Het profiel moet vlak komen te liggen met de rest van de tegels, uitmeten en waterpassen is dan noodzakelijk.

     
 

Keggen

Het eerste gedeelte van de badkamer is klaar, nu de nis nog afwerken en de WC tegelen.

     
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->