Bouwen 2017
 
Binnen Afbouw
 
Wandtegels Douche
 
 

Februari

Voegen GRIJS

De 60x30 tegels in de badkamer worden gevoegd met GRIJS Eurocol 706

 

   
 

Afmeten

Ik maak kleine hoeveelheden en meet dit af op de weegschaal. Hiermee weet je zeker dat je de juiste mengverhouding gebruikt.

1Kg = 0,2l

     
       
 

Voegen controle

De voegen worden gecontroleerd op lijmresten en er wordt een PROEF stukje gevoegd. Hiermee wordt gekeken of de juiste kleur voeg passend is voor de tegel. Was restanten tegel en een plaatje is voldoende.

In een paar gevallen waren er hardnekkige lijmresten aanwezig. Met een kapzaag kun je deze er gemakkelijk mee wegkrijgen...

     
       
 

Afplakken

De randen naar de ''witte'' tegels worden afgeplakt om versmering zo veel mogeljk te voorkomen.

     
       
 

Voegen

De dunne voegen moeten extra goed behandeld worden om het voegsel naar binnen te drukken. Aan het plafond gebruik ik een stucbord om versmering met het plafond tegen te gaan (werkt goed!)

     
       
 

Wassen

Veel en vaak water gebruken en diverse malen verschonen is eigenlijk de basis van inwassen. Het afgewerkte resultaat is een strakke voeg die met zijn grijze kleur mooi combineert met de tegel. Het ziet er eerst vies uit, maar na het wassen komt de echte kleur tevoorschijn.

     
       
 

Poetsen

In sommige gevallen blijft er nog een ''waas'' over na het inwassen en opdrogen. Deze wordt verwijderd met speciale schuursponzen van RUBI. De veschillende kleuren geven de hardheid aan. Lastige vegen met de BRUINE en de rest met ROOD.

De WCD zijn gemonteerd. Naast het mogelijke bad een met een klepje. (bubbels?) Rest alleen nog het kitten.

     
       
       
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->