Bouwen 2017
 
Binnen Afbouw
 
Dimmers
 
 

Februari

Dimmers

Eltako LED dimmers EUD61M aansluiten. Het aansluiten van deze Eltako EUD61NPN-UC dimmer is niet zo makkelijk als bij veel andere dimmers. De L (bruin) draad en de N (blauw) draad moeten beide op de dimmer aangesloten worden en dan gaat er ook een draad van de dimunit naar een push schakelaar.

 

   
  Blue Box

Voorschakelapparaat en de dimmer opengewerkt. Een korte druk op de knop schakelt in/uit. Met een langere puls wordt de lichtintensiteit geregeld. Een onderbreking in deze langere puls verandert de dimrichting. Met een instelschroefje kan je de snelheid van de lichtverandering instellen. De ingestelde dimstand wordt in een geheugen opgeslagen. Bij een stroomuitval worden de schakel- en dimstand in het geheugen opgeslagen. Bij terugkeer van de voedingspanning worden deze standen weer actief. Meerdere drukschakelaars kunnen worden ingezet om je lampen vanuit meerdere locatie te dimmen.
  l    
  Specificaties

Input spanning 230 V AC, ± 10% Input frequentie 50 Hz Minimum vermogen 1 W Maximum vermogen 100 W LED, 400W halogeen Type dimmer faseafsnijdingsdimmer IP waarde IP20 temperatuurbereik -5° C tot 45° C Afmetingen 45 x 55 x 18 mm (lbh) gewicht 30 gr
     
  Aansluitingen

Voordat de dimmer+vooschakelapparaat in het plafond wordt ingebouwd worden de elektrische aansluitingen met soepel installatiedraad uitgevoerd. Dit is stukken gemakkelijker bij het inbouwen.
     
       
  Aansluitingen

Uitgevoerd met verschillende kleuren waarbij de dimmerschakeldraad oranje is. Hiermee wordt dan geen vergissing gemaakt met de zwarte schakeldraden.
     
       
  Meten

Even vooraf meten of de spanning daadwerkelijk is afgeschakeld is geen overbodige luxe.
     
       
  Inbouw

In een U50 behuizing inbouwen gaat ook nog goed. Dit isn een tijdelijke oplossing voor een gloeilamp in de kamer....
     
       
  LED

Spotjes hangend aan de draden en ingebouwd in het plafond als eindresultaat.
     
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->