Bouwen 2017
 
Binnen Afbouw
 
Vloertegels
 
 

April

Vloertegels

Dit zijn 600x600 Unicom Starker keramische vloertegels. Zoals alle tegels, hebben wij deze ook aangeschaft via Smit in Groningen. Geschikte mensen met veel vakkennis en prima service.

 

   
 

Pallets

945kg per pallet. Het is dan handig om zelf een palletwagen in huis te hebben. Met de hand vervoeren is geen optie.

Voorbereiding: vegen/stofzuigen (centrale stofzuiger) en voorstrijken.

Eerste tegel: 17/04/2017

     
       
       
 

Uitmeten

Ik ben een dag bezig geweest met het uitmeten van de lijnen. De muren zijn géén referentie. Ik wil een zichtlijn van voor naar achter met grote vlakken in de kamer en geen kleine stukken die gesneden moeten worden.

Rekening houden met deuren, doorloop, vlakvulling, openingen, terrasdeuren etc. De zichtlijn door het gehele huis moet worden vastgehouden daarom zijn deze tegels eerst per hand uitgelegd met de juiste voeg an 2mm

     
       
       
 

Terrasdeuren

De hoogte is hier minimaal en daarom begin ik ongebruikelijk. Het is zaak dat de deuren wel weer open kunnen nadat de tegels zijn geplakt.

Alle tegels worden dubbelverlijmd. 8/10mm vloer en vlakke spatel op tegel. Vertikale rillen en schuivend vastzetten

     
       
 

Lijm

Analyse van de verschillende merken moet je niet alleen doen op prijs, en klassificatie maar op toepassing. Had één zak PCI/FT voor test.

 

 

   
 

Werkzaamheden

Verrijdbaar plateau met tegels is praktisch om mee te werken.

! lijmlaag hier is nog niet helemaal kaar, want de verdeling aan de kant van de tegel is nog niet goed. Tot aan de rand van de tegel lijmrill en daarna met mes of spatel een klein beetje lijm weghalen zodat bij het aandrukken de lijm niet tussen de voeg naar boven komt.

     
  Meten

Regelmatig wordt er gecontroleeerd of de maatvoering nog correct is. Indien de afstand telkens 2mm bedraagt dan moet het haast wel goedkomen als je de getrokken potloodstreep op de vloer volgt.
     
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->