Bouwen 2017
 
Binnen Afbouw
 
Vloertegels
 
 

April

Queens

Had het nog niet opgeschreven, maar de tegels zijn Unicom Starker serie Midtown Queens. Een Italiaanse keramische tegel gerectificeerde tegel (rechte kanten) en dus met een smalle 2mm voeg te plaatsen.

 

   
  Water

De PL85 lijm wordt met 7,5 liter schoon water aangemaakt. Na het ''haaks'' uitmeten kan er in de keuken verder worden gelijmd.
     
       
 

Dubbel verlijmen

8x8 10X10 kam en daarna de achterkant van de tegels met de vlakke spaan verlijmen. Hiermee wordt een maximaal lijmcontact gewaardborgd. Er is minimaal 80% contact vereist, met de Buttering/floating methode wordt de rugzijde van de tegel voorzien van een lijmbed.

Een handig ''tafeltje'' voor het insmeren van de achterkant van de tegel is zo gemaakt.

     
       
 

Leveling

Er zijn verschillende soorten leveling op de markt, allemaal gebasseerd op dezelfde methode: leveling clips en wiggen (kegs)

p.s. de blauwe waterdischte handschoenen zijn perfect om mee te werken.

     
       
 

Keuken

Voldoende rumte bij de muren en een strak legpatroon dat in het gehele huis doorloopt is het doel. De kamer, keuken en atelier vormen één leefgedeelte van 100m2 en vormt één zichtlijn zonder onderbreking.

Begin met de slaapkamer....

     
       
  Clips

Na minimaal 24ur droodtijd van de lijm (ik hanteer 48uur) kunnen de clips met een rubberen hamer (of schoenen) uit de voegen worden geslagen. De keggen worden weer gebruikt voor een volgende ruimte
     
       
  Opruimen

Het begint er al een beetje op te lijken nadat de keggen zijn verwijderd. Voegen op bepaalde plaatsen nog even nalopen (lijmresten) en de passtukken op en later tijdstip zagen. Daarna kan alles gevoegd worden...
     
  Woonkamer

Leefruimte: woonkamer. Er zijn nog heel wat vierkante meters te gaan, de tweede pallet is aangebroken en bijna leeg. We liggen op schema!
     
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->