Bouwen 2017
 
Binnen Afbouw
 
150mm afzuigkap
 
 

November

Keuken afzuigkapbuis

De tegels op de achterwand zijn geplaatst en nu is het even denken hoe de buisd wordt doorgevoerd. Omdat het keukengedeelte uit een schuine wand/plafond bestaat en het 160mm gat ''offset'' zit ten opzichte van de wand moet er een contructie bedacht worden.

     
       
  SMEG

Het fornuis en de afzuigkap zijn van met merk SMEG. De aansluiting is 150mm. Ik heb nog even overwogen om 120mm flexbuis te plaatsen, maar waarom doen als 150mm ook kan. Eisen: het moet mooi worden weggewerkt, en de doorstroming moet optimaal zijn.
     
       
  Plafond doorvoer

Het plafond boven is de ''kleine berging'' met een dakpanpijp naar buiten gevoerd. Deze aansluiting is 100mm De afvoer wordt gemaakt van 150mm kunstofbuis met een paar 90 graden bochten. Een andere mogelijkheid is er niet.
     
 
     
  Montage

Het schuine gedeelte wordt opengezaagd en hierin valt een gedeelte van de buis zodat hij strak tegen de achterwand kan worden gemionteerd.
     
       
  Bochten

De buisloop is bepaald nu de omnbouwing en elektravoorziening.
     
       
  Elektra

Aftakking op bestaande groep. De afzuigkap heeft een maximaal opnomen vermogen van 220W wat neer komt om 1A. De aftakking worsdt gemaakt met regulier materiaal en de WCD boven gerealiseerd met opzetdoos. De aanskluuitkapen is Rubber kabel. De afzuigkap wordt met een WCD voorzien van stroom.
     
       
  Doorvoer

De buizen worden verlijmd en als extra voorzien van AL tape. Deze tape is bijzonder duurzaam en dicht enorm af.
     
       
 

Ombouw

Omdat de 150mm er al zit wordt er eerst een vierkante plaat 18mm met tengels in elkaar geaschroef, voorzien van een gat en doormidden gezaagd. Deze wordt met pluggen aan het plafond bevestigd.

Het horizontale gedeelte wordt uitgemeten en waterpas gezet. De tengels 25x50 (panlatten) worden met elkaar als een geheel verbonden.

     
       
  Ombouw

Hierdoor ontstaat er een stevige ombouw. Het geheel wordt opgevult met glaswol met als doel stromingslucht geluid te dempen./
     
       
  Gips

De ombouw wordt bekleed met gipsplaat, de randen voozien van verstevigingsgaas.
     
       
  Schuren

Omdat het een geheel moet worden wordt er schuurgips gebruikt. Hiernmee wordt hetzelfde resukltaat bereikt als het plafond en schuine wand.
     
       
 

Smeren

Net zoals je een wand stuced, maar dan een kleiner oppervlak met veel hoeken. De kunst is nu om alles mooi strak te krijgen met de ''messen'' en jezelf een beetje tijd gunnen voor het wachten tot de volgende stap.

Schuren met de spons en laten drogen. Hierna kan de afzuigkap worden geplaatst.

     
       
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->