Bouwen 2018
 
Buiten
 
Voorbereidingen terras westzijde
 
 

April

Voorbereidingen

Bij het aanleggen van een terras is een steen- en een normale kruiwagen wel handig om er bij te hebben. Beide expemplaren hier op Werklust zijn aan vervanging toe.

     
 

Reparatie

De steenkruiwagen kan worden gerepareerd door het oplassen van hoekprofielen 40x40x4 De luchtband wordt afgehaald van een tweede kruiwagen die naar de ijzerboer gebracht wordt.

De profielen worden vastgelast aan het besdtaande frame.

     
       
 

Handvat

Handvaten maken door foamband te omwikkelen en vast te zetten.

     
       
 

Metador

De tweede kruiwagen is ook volledig doorgeroest. Bij BMN in Leens hebben ze een toevallig deze week een leuke aanbieding lopen, vandaar dat er een nieuwe hier wordt aangeshaft..

De nieuwe Matadorheeft iets lichtere buisonderdelen, terwijl het model hetzelfde is als 10 jaar geleden. Ook bij Matador wordt dus bezuinigd op materiaal!

     
       
 

Drempels

De onderste laag onder de schuifpuien en deuren moet nog worden opgevuld. De hoogte wordt afgemeten en er worden piketpaaltjes geslagen tegen de OSB stroken. Met een ronde waterpas wordt gekeken of e.e.a. recht staat.

     
       
 

HWA

Helaas wordt aan de oostkant en HWA leiding geraakt. Ik ben kompleet vergeten dat hier het riool tegen de gevel aan loopt. De oplossing is het doorzagen van de buis en het plaatsen van een overschuifmof van 110mm (voorraaddoos)

HWA doorzagen en mof plaasten, 1,5m nieuwe buis geplaatst. Gelukkig ligt hier alles op voorraad zodat de reparatie redelijk snel is gefixed.

     
       
 

Mof

De mof wordt met ijzerband vastgezet aan de zijmuur zodat er geen onnodige verzakking kan plaats vinden. Al met al duurt de hele operatie toch nog een halve dag.

     
       
 

Drempels

Beton storten
4x25kg + 11l water + 1kg zwarte mortelkleurstof.

12mm wapeningsijzer wordt gelegd in de drempel en op diepte gedrukt.

 

     
       
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->