Bouwen 2018
 
Buiten project
 
Renovatie rolsteiger
 
 

Juni

Rolsteiger renovatie

Tijdens de bouw zijn de loopplanken intensief gebruikt en liggen alweer een paar jaar buiten. Reden genoeg om ze te renoveren met nieuwe antislip betonplex.

     
 

Demontage

Oud materiaal en schroeven wordenv verwijderd. Er zijn diverse blindklinken gebruikt om e.e.a. vast te zetten. Deze worden uitgeboord.

     
 

Frame

Er blijft een aluminium frame over...

     
 

Ophanging

Van twee treeplanken kan de ophanging worden losgeschroefd. Het voordeel is hier dat het nieuwe materiaal tussen de aluminium profiel kan worden geschoven.

     
 

Betonplex

9mm met aan een zijde antislip uitgevoerd. Platen van 2500x1250 zijn een beetje lastig om alleen door de formaatzaag te voeren (onhandelbaar) Daarom wordt een 5x5 ijzerprofiel gebruikt als zijgeleider voor de handzaag. Hiermee kan perfect de juiste breedte worden gezaagd.

     
 
     
 

Schoonmaken

Overtollig verf en geplakte plaatjes op het aluminium worden met de staalborstel verwijderd.

     
 

Nieuw

Het frame is weer als nieuw en het plaatmateriaal kan worden ingeschoven nadat de zaagklanten eerste worden voorzien van een laagje beits.

     
       
 

Montage

De steiger is 3m lang; er worden twee plaaten van 70/230cm achter elkaar gelegd. De luiken worden niet meer geplaatst. Ten eerste zijn ze nooit gebruikt en ten tweede vallen ze altijd op het verkeerde moment open wanneer de steiger opgbouwd wordt.

     
       
 

Fixatie

Zelfborende schroeven met ring op het plaatmateriaal te fixeren op het frame.

     
 

Resultaat

na een dag werk staat de steiger nu binen beschermd tegen weer en wind en kan weer jaren worden gebruikt.

     
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->