Bouwen 2018
 
Binnen afbouw deuren
 
Anywaydoors
 
 

Juni

Anywaydoors

Wij hebben na lang overwegen gekozen voor Anywaydoors. Een Belgische deurenfabrikant met moderne binnendeuren. Onze uitvoering is BKO. Een minimalistisch zwart ge-anodiseerd aluminium kozijn met Milano Qwear Wood 4408. De deuren kunnen naar twee kanten worden geopend (behalve de WC). The Doors uit Assen is de leverancier (prima referentie) en zelf doe ik het afkitten van de deuren. (afplakken en kitten)

     
 


     
 

2-richtingsverkeer

Anyway binnendeuren openen standaard in beide richtingen. Naar wens kan de deur 1-way uitgevoerd worden door een harde i.p.v. zachte insert aan te brengen die de deur in één welbepaalde richting begrenst. Optisch is er geen verschil met de 2-way uitvoering.

     
       
 

2015 voorbereiding

De kozijnopeningen zijn al in 2015 voorzien van 30mm hout, verankerd in de dag én 9mm gipsplaat voordat er is gestucked.

Hiermee is de basis gelegd voor de montage van de Anywaydoors profielen BKO

     
       
  Profiel

Het aluminium kokerprofiel werkt als enveloppe voor het sandwichgeheel, en beschermt de randen van de volkern plaat tegen zijdelings aanstoten en indringend of opstijgend vocht.
     
  Deuren

De binnendeuren zijn onderhoudsvrij en kras- en stootbestendig.
     
       
  Positie

Dit minimalistisch kozijn van Anyway Doors staat steeds centraal in de deuropening. Het deurblad wordt standaard centraal opgesteld tov. de wanddikte. Decentraal kan, maar nooit tot gelijk met het wandvlak. De centerlijn van het deurblad blijft op minimaal 40mm van de rand, mbt. montagestabiliteit.
     
       
  Plaatsen

De profielen worden geplaatst met dempers tussen de muur en het profiel.
     
       
       
 

Alle sluit-, draai- en bevestigingstechnologie is compleet aan het oog te onttrokken. Met als eindresultaat een perfect strakke lijn die langs beide zijden valt te bewonderen. Alle binnendeuren zijn standaard uitgerust met onzichtbare scharnieren, die op ingenieuze wijze aan het kozijn bevestigd worden.

Met deze scharnier kan de deur standaard in beide richtingen openen = 90° 1-way of 180° 2-way.  

Op de afbeelding hierboven is het huidige scharniersysteem te zien.

     
       
  Blad

Het deurblad van de binnendeuren die Anyway Doors ontwikkeld, is een vlak, strak, stabiel sandwichpaneel met een totaaldikte van 48mm. Als basisframe wordt een geanodiseerd aluminium kokerprofiel aangewend, dat tevens de optische en beschermende omranding van het deurblad vormt. Hierin komt een kern van 41mm PU hardschuim, waarop aan weerszijden 3mm Resopal Massiv wordt verlijmd.
     
       
  Slot

Het slot is ook minimalistisch uitgevoerd. Doro de ''doorkijkhandgreep'' kan met zien of het toilet vrij is of bezet.
     
  Handvrij bedienen

De innovatieve Anyway sluittechniek werd internationaal gepatenteerd. De convexe (♂)  en concave (♀) vorm van de aanslagen werkt harmonieus samen met stootrand en deuromlijsting. Dit verzekert een perfecte afsluiting en positionering van de deur, zonder mechanische hulpmiddelen als loop-, dag-, magneet- of rolsloten, krukbediening, edm. 
Daardoor is ze handvrij te bedienen: gewoon duwen of trekken.
     
 

Handgreep

De Inbouwgreep "IBHG" 1200mm verticaal is zowel constructief als functioneel geïntegreerd, zonder uitstekende of extra elementen, zowel sloten zitten volledig geïntegreerd in de greep.

De kleur ''lijkt bruin'', maar dit komt door de inval van het licht dat een vertekenend beeld geeft.

     
       
  Het geanodiseerd aluminium kozijn meet B48xH25mm en wordt centraal op een “volledig afgewerkte” deuropening gemonteerd. Deze positie voorkomt loswrikken, scheuren of barsten en maakt de deur optisch identiek aan beide zijden. De stelvoeg van min. 2,5mm wordt haaks met een overschilderbare kitvoeg afgewerkt. Het deurblad wordt met onzichtbare scharnieren aan het kozijn gemonteerd. Optisch blijft 25mm kozijn zichtbaar rondom het deurblad. Vloerovergangen of uitzetvoegen zijn te voorzien in het center van de deuropening. Plinten worden na montage aangewerkt.      
       
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->