Bouwen 2018
 
Binnen afbouw deuren afwerken
 
Anywaydoors
 
 

Juni

Anywaydoors

Het afwerken van de deuren!
De profielen worden met KIP BLAUW afgeplakt en de SpachtelPutz muren met betonband GEEL.

     
 

Afplakken

Wanneer je met lijm-kit gaat werken en je wilt een strakke 90 graden voeg zonder dat er lijm-kit op het deurprofiel of wand komt, moet je de delen afplakken. (Bij ruwe muren wil je ook niet dat er een laagje lijm in de Spachtel gaat zitten!)

 

     
 

Kitten

Er blijft nu een ''dunne kier'' over die volgezet wordt met HYBRIFIX. (of ProOne van BMN)
De geleverde worst-patronen zijn voor een elektrische spuit, ik heb een die werkt op lucht en gebruikt dikkere tubes óf standaard kokers. Gelukkig heb ik deze lijm-kit op voorraad, dus het lijm-kitten kan gewoon doorgaan...

     
 

Lucht

Met zo'n kitspuit blijf je de volledige controle houden over de dossering en het lijmen gaat een stuk gemakkelijker dan een traditionele handspuit.

Nadat de kit geplaatst is, MIXED FINISHER gebruiken en wordt de kit extra met de ''vinger'' in de voeg gedrukt.

     
 

     
 

Afwerking

Tape verwijderen, voor de laatste maal sproeien en voorzichtig afwerken met de vinger. Het resultaat is een super strakke 90 graden voeg zonder lijm- of kit resten op de deur, wand of profiel achter te laten.

In tegenstelling tot Akrylkit is een polymeer lijm-kit veel plakkeriger en lastig te verwijderen van het oppervlak, daarom: afplakken

     
 

Plinten

De plinten worden op maat per deuropening met de handzaag afgekort. Daarna worden de oneffenheden bijgewerkt met lakplamuur en de delen geschuurd. Voorzien van een nummer op de achterkant worden ze dan met RAL7037 geverfd.

     
       
 

Verven

Voorzien van een nummer op de achterkant worden ze dan met RAL7037 geverfd. Ze worden vervolgens met HIGHTACK aan de muur geplakt.

     
       
 

Afwerken

De hoeken en bovenkant worden gedicht met AKRYL en de onderkant van de plint met SILICONEN.

Daarna worden de de randen weer bijgewerkt met de juiste kleur.

     
       
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->