Bouwen 2018
 
Buiten
 
Terras Noord
 
 

September 2018

Tegels Noordzijde

Na alle voorbereidingen (HWA verleggen, opsluitblokken, lijnafwateringsgoot) ligt het vlak nog vol met stenen en het dient wat zand opgebracht te worden. Losse stenen er uit halen, zand scheppen en harken...

     
       
 

Afrijen

Twee stukken van resp. 2.2 en 3.2 meter. De bovenste voeg van de eerste steen is de referentie voor het afrijen. Ik gebruik nu een SLS plat op het het zandbed waarvan de bovenkant gelijk ligt als de bovenste voeg, als afrijmaat.

Het huis ligt iets hoger, echter de garagdeur weer iets lager, en die moet wél open, dus de afloop wordt 1% (iets meer dan de gebruikelijke 0,5%)

     
       
  Tegels en waaltjes

Het verschil is 50x50x5 en 20x5x6 Een andere dikte. Heb een tweede mal gemaakt om dit af te reijen zodat de waaljes ook zonder kloppen gelegd kunnen worden.
     
       
  Zagen

De betontegels worden NAT op maat gezaagd Nog een extra pallet stenen (48x) gehaald. Die over zijn worden gebruikt voor de vloer voor de houtopslag.
     
       
 

Passen en meten

Het komt nooit helemaal uit over een lengte van 14m. En omdat het moet aansluiten aan het begin én einde van de woning worden de ''kieren'' met basalt grit opgevuld.

Het patroon van het leggen is was gewijzigd: Het lijnenspel van de afwateringsgoot komt nu terug in het patroon van de waaltjes ;o)

     
       
 

Zagen

De waaltjes (200x) worden per stuk op maat gezaagd zodat deze een strakke aansluiting met de muur vormt.

Resultaat

Antraciet Basalt voegzand 0-2mm voor het invegen en het project tegelpad noord is weer volbracht!

     
       
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->