Bouwen 2018
 
Tuin
 
Vogelhotel XXL
 
 

Oktober 2018

Vogelhotel XXL

Hier ligt een Aluminium plaat met steel 90x90cm. Besluit er een vogelvoederplaats op te maken. In het midden zit een gat die ik dicht maak met een plaatje AL en popnagels, Er zitten 4mm gaatjes voor de afwaterring in de basisplaat, wat uitstekend is.

     
       
  Hout

Douglas planken en planken heb ik altijd liggen, en van de wee lange potdeksel worden 8x90cm stukken gezaagd voor het dak. Wat ander dik materiaal wat er ligt worden latten gezaagd.
     
       
 

Spanten

Het frame wordt verschroefd en de spanten op 22 graden gezaagd (standaard instelling)

De kopplanken wordt voorzien van een beetje PU-lijm en daarna ook verschroefd. Het midden kan gemakkelijk bepaald worden met de winkelhaak.

     
       
  Verbindingen

De meeste onderdelen worden koud geschroefd.
     
       
 

Dak

twee zijden van 90x70, maar eerste de middelste spant in positie brengen door wat spanning op de ligger te zetten. Daarna vastzetten en de eerste twee bovenste planken op 22 graden afzagen zodat de nok mooi aansluit.

     
       
 

Grote vogels

Aan de voor en achterkant komt nog wat ''restmateriaal'' wat voorkomt dat al te grote vogels in de kast gaan zitten te vreten.

De staanderpijp is ook van 80mm, en om het gemakkelijk te maken zaag ik de top een paar keer in zodat de pijpen in elkaar kunnen vallen.

     
       
  Resultaat

Megavoederplaats voor komende winter gemaakt van restmateriaal. De paal wordt 60cm in de grond gezet (grondboor) en de vogels zijn vanaf vandaag weer welkom!
     
  Pindakaas plaats

Een paar stukjes hout, en klaar is de ''kaashouder''
     
 

Wind

Pindakaashouder in gebruik....

Aan de WEST kant is een stuk afzuigkapfilter geplaatst wat de westewind een beetje kan tegenhouden voor die arme vogeltjes ;o)

     
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->