Bouwen 2018
 
Keuken
 
TV wand
 
 

December 2018

TV wand keuken

De wand 1900x900x20 is gemaakt van massief eikenhouten planken, strak aann elkaar verlijmd en gespoten in STAINFLEX 5111 MAT.

Het volgt de stijl van de keuken zodat het paneel zawevend van de muur komt te staan.

 

     
       
 

Bevestiging

De twee afstandhouders (Links en Rechts) worden aan de achterkant bevestigd door loodrecht 5mm gaten te boren, daarna met 4x60 Torx verzonken schroeven vast koud zetten.

In de wand worden 6x 12mm gaten geboord voor de stokeinden van 10mm. (eerst voorboren met 5mm) zien de rode rondjes op de foto.

     
       
 

Leidingen

Wel even opletten wanneer er in de muur wordt geboord. Gelukig heb ik alle schema's uitgeprint en voor de zekerheid wordt er na gemeten. Een veilige marge wordt wel aangehouden.

De wand wordt net boven de plint geplaatst zodat de contactdozen niet meer zichtbaar zijn. (wel jammer van het RVS beslag)

     
       
 

Stokeinden

Het voordeel om het stokeinden te werken is dat de inschroefdiepte met de Torx kan worden ingesteld. M12 DUOfix pluggen en M10x140 stokeinden.

In de holle muur wordt niet ''geklopt'' maar draaiend geboord.

     
       
 

Montage

6x zwarte afdekdoppen voor een perfecte afwerking van de moeren.

De TV is een 32" Philips geworden. De goedkoopste in zijn klasse en gemonteerd met een standaard vaste ''Vogel" beugel.

     
       
 

Past nooit!

Deze beugels zijn bedoeld om aan de wand te schroeven met twee (vierkante) grote gaten. Dat ga ik niet doen, dus 4x 6,5mm gaten geboord in de plaat om hierin houtschroeven te zetten.

Er worden boven en onder gaten geboord in de wand voor het doorvoeren van de kabels. De houtschroeven aan de achterkant zijn glad geslepen zodat er geen beschadigingen kunnen ontstaan aan de kabels.

''Klik'' en alles is gemonteerd en werkt!

     
       
       
  ->NAAR VOLGENDE PAGINA-->