Bouwen 2020
 
Tuin
 
Astroschakelaar
 
  Februari 2020

Tijdschakelaar talento smart c15

Het licht wordt een half uur na zonsopgang ingeschakeld en naar wanneer het licht wordt weer uitgeschakeld. Het zelfde met zonsondergang, om 21.00 wordt het licht uitgeschakeld.
     
       
  Voeding

220V leiding in de grond, niet graven maar het een spade een gleuf maken. een beetje heen-en-weer wrikken en de kabel kan in de mantelbuis op 30cm diepte worden gelegd. Ruim voldoende voor deze toepassing.
     
       
  Aansluiting

Tijdschakelklok met astrofunctie is een alternatief voor schemerschakelaars. Deze klok weet na het instellen van de geografische gegevens in de klok (zoals land en plaats) wanneer de schemer invalt. Een tijdschakelprogramma kan ingesteld worden vanaf schemer tot zonsopgang, met eventueel een onderbreking tijdens de nacht.
     
  Kippenluikjes die automatisch openen en sluiten, dat moet nog worden gerealiseerd. Als de schemering invalt en de kippen dus op stok zitten, gaat het luikje automatisch dicht. ’s Ochtends gaat het luikje vanzelf weer open en kan er volop gescharreld worden in de ren. Als het kippenluikje ingesteld is, hebben wij er jarenlang geen omkijken meer naar.      
  >NAAR VOLGENDE PAGINA-->