Bouwen 2020
 
Tuin
 
Voortuin Zaaien
 
 

Mei 2020

VOORBEREIDINGEN 4-MEI

Na het egaliseren en verdikken van de bovenlaag is het 2 weken droog geweest, dus geen goede tijd om te zaaien. De grond is droog en hard! Met de vork omwoelen is geen optie; toch maar voor een halve dag de frees opgehaald. De zwarte grond wordt gefreesd.

     
       
  FREZEN 16 MEI

Er wordt 25kg korrelkalk 15% MgO gestrooid en 5kg Marathon Sport 16-4-8 Blauw. Daarna wordt er weer gefreesd waardoor de kalk en mest goed met de grond wordt vermengd.
     
       
 

VLAKKEN 17 MEI

Nog een klein beetje afrollen wat stenen zoeken....

Daarna zaaien en het zaad inharken in de grond dat nu goed te bewerken is.

     
       
  ZAAIEN 17 MEI

Er wordt strook voor strook ingezaaid en ingeharkt. Goed te zien is dat er nu 3 gedeelten zijn: ingeharkt, gezaaid en nog te doen. Het is zwaar werk dat harken, maar na een fikse regenbui en wat zon is er binnen een week al resultaat te zien. Nog een paar maanden wachten en dan is ook de zuidkant voorzien van een prima garsmat.
     
 

TopGreen Rapide SV7

Het veldbeemdras geeft een goede wintervastheid aan het mengsel. De combinatie met de Engels raaigrassen zorgt er voor dat het mengsel snel kiemt en zich snel vestigt. De gebruikte grassen kunnen zeer goed tegen kort maaien, Rapide SV7 met BarCote herstelt zich uitzonderlijk snel!
2,50 kg/100m²
70% Vesuvius/Vitellius +5% Eurodiamond (=Engels raaigras)
25% Markus (=Veldbeemd)

     
       
       
 

MAAIEN 16 JUNI

4 weken na het zaaien kan er voor het eerst worden gemaaid. Er zit nog veel onkruid in en het gras moet nog een beetje doorgroeien voordat het belast kan worden.

 

     
  20 JUNI      
  8 JULI

7 weken na het zaaien is er al een hehoorlijke dichte grasmat. Met de hand is de meeste onkruid verwijderd (elke dag een emmertje).
     
  8 JULI      
  >NAAR VOLGENDE PAGINA-->