Bouwen 2021
 
Tuin
 
Hekopener
 
 

Januari 2021

Nieuwe poort opener

De oude Chamberlain heeft het na vele jaren trouwe dienst begeven. De 220V motoren waren al langer een probleem met betrekking tot het aansturen vanuit de controlunit. De nieuwe van HB heeft 24V stappenmotoren en ingebouwde Wifi.

     
       
 

TR serie

Deze HB is verrassend. Nergerns wordt er gesproken over Wifi aansturing met een APP, maar deze is voorzien. Binnen het secured eigen netwerk kunnen maximaal 6 gebruikers de poortopener gelijktijdig bedienen. (wij zijn met 2)

Omdat de beugels natuurlijk niet passen, moeten er nieuwe gemaakt worden.

     
       
  Beugels

5mm plaatmateriaal waarom de nieuwe beugels worden vastgelast. Twee extra 10mm gaten voor de houtschroeven. De bevestiging aan de staander komtnu in het midden van de paal, wat een stuk stabieler is.
     
       
  Bevestiging

Positie bepalen van de nieuwe beugels. (waterpas)
     
       
  Hek

De oude beugels worden weggezaagd met de flex, en de nieuwe wordt voorzichtig vastgelast (het houten hek moet niet gaan smeulen...)
     
       
  Testen

Alles lijkt te passen en de nieuwe beugels worden in de menie en afdeklak gezet.
     
       
  Positie

RVS (A2) M10 houtschroeven
     
       
  Besturing

Voordat de installatie wordt geplaatst worden de motoren getest en geprogrammeerd. De nieuwe wartels vastgezet (niet meegeleverd) en de aansluiting onder de motor wordt volgezet met rubbercompound. Dit heeft het voordeel dat slakken, spinnen etc. niet in de behuizing kunnen binnendringen.
     
       
  Klaar voor gebruik

Alles is aangesloten en klaar voor gebruik!
     
  >NAAR VOLGENDE PAGINA-->