Bouwen
 
Verdieping
 
Electra plafond
 
 

Juli 2014

Centraal dozen

De centraaldozen die ik over heb gehouden van de verdiepingsvloer gebuik ik ook voor het plafond van de verdieping. Eigenlijk zijn ze bedoeld om in het beton te storten maar hiervoor zijn ze ook geschikt.

     
 

Montage

ATT doos v/montage in wand/plafond Magvast, kunstst, grijs, diam 76mm

     
 

Materiaal

Geplaatste centraaldoos in het plafond van de toekomstige badkamer.

     
  Voorbereidingen

Materiaal, draad en dozen. Ook op de verdiepingsvloer komen verschillende groepen zodat er een evenwichtige verdeling van de aansluiting ontstaat.
     
  Rookmelder groep

Zwarte draad is de ''doorlus'' draad voor de rookmelders. Op deze groep wordt tijdelijk de verlichting aangesloten zodat in een klap de diverse ruimtes voorzien kan worden van licht.
     
  Draad

Totaal 2x3 pakken á 100m installatiedraad op de verdieping. De TL bakken tijdelijk aangesloten middels een schakelaar op de groep van de rookmelder.
     
 

Verlichting

Voor de technische ruimtes én de zolder worden ABB opbouw WCD gebruikt. deze kan direct op de universele doos worden geplaatst.

     
  Technische ruimtes

De muren zijn voorzien van bekleding (en geverfd) om gemakkelijk installaties op te schroeven. Links de ruimte waar de WTW en de centrale stofzuigerinstalltie wordet geplaatst. Rechts de ruimte waar de CV en andere installaties komen.
     
  Bevestiging

Voor de 5/8 installtiebuis worden Mepac klemmen gebruikt. Wanneer er twee naast elkaar worden gemonteerd, kunnen er drie installatiebuizen worden gevestigd.
     
  Trekken

Best nog wel veel werk om alles draden alleen in de buizen te krijgen. Rechte lengtes is geen plrobleem, maar wanneer er flexibuis koppelingen zijn dan is de weerstand van de draad iets groter en moeilijker door de buis te krijgen.
     
  Notern

De groepen zijn voorzien van labeling en enkele WCD's op de ALAMAT's kunen worden gebruikt.
     
  -->NAAR VOLGENDE PAGINA-->