Bouwen
 
Dak
 
Keper afwerking
 
 

Juni 2014

Keper

Een aantal zaken moesten nog worden afgemaakt. Zoals het verwijderen van ''scheve dakpannen'' en het aanbrengen van een Wakaflex lengte tussen de laatste pannen en de muur.

Allereerst worden de dakpannen op maat gemaakt door de uit te leggen, verlijmen en daarna door te zagen.

     
 

Wakaflex

PRODUCTOMSCHRIJVING WAKAFLEX® het is een loodvervangende aansluiting voor dakranden: schoorsteen, dakvlakvensters, opgaand metselwerk, dakkapellen, etc. Wakaflex® verzekert een langdurige weerbestendigheid zonder het milieu en de gezondheid te belasten en is universeel toepasbaar (geschikt voor alle dakpanmodellen; vlak en golvend).

     
 

Verwerking volgens Monier 1

Het voorvormen van Wakaflex® bij het maken van hoeken vereenvoudigt de verwerking

Verwijder bij voorkeur de geperforeerde folie aan de achterzijde in fases; de folie altijd in de richting van de perforatie verwijderen. Door de perforatie is het mogelijk de folie in 3 stappen te verwijderen

     
 

Verwerking volgens Monier 2

Het afronden van de hoeken van Wakaflex® levert een mooi resultaat

Wakaflex® is te gebruiken als vervanging van voetlood en loden loketten voor dakaansluitingen bij opgaand metselwerk of kozijnen en bij schoorstenen. Wakaflex® is ook als loket in te metselen.

     
 

Verwerking hier....

Gewoon op dezelfde manier. Eerste de lange kant evenwijdig aan de hoekinkeping plakken zodat je een mooie rechte zichtlijn krijgt.

Daarna de dakpannen terugplaatsen en de andere helft over de pannen vormen.

     
 

Afwerking

Doordat ik veelvuldig op de eerste dakpanlat heb gestaan, is de vogelschroot volledig kapot: een nieuw stuk geplaatst voor de totale afwerking.

De loodslab van het kozijn in tegen de pannen vastgezet d.m.v. lijm. Bij echte storm voorkomt dit het opwaaien van de slab.

     
 

Rechterkant...

Dezelfde procedure....

(eerste de gootuitloop verwijderen en de Wakaflex® onder de bovenste laat vastplakken.

     
 

Resultaat

Volgens het boekje van Monier, de afgewerkte uitbouw.

     
  --> NAAR VOLGENDE PAGINA -->