Wonen
 
Historie
 
 

1948

De historie van Werklust gaat terug tot 1902 (nieuwe informatie)

Deze luchtfoto is gemaakt in 1948. Net na de Tweedewereld oorlog geeft dit beeld een goede indruk van de situatie op dat moment.

Er is in de loop der jaren veel veranderd op Werklust. Niet alleen de bewoners waren verschillend maar ook de omgeving en het huis hebben zich aan moeten passen.

Van keuterboer tot fruitkwekerij van eierenboer tot galerie het is nog steeds een plek op Het Hogeland voor ''tijdelijke bewoners.

   
 

 

 

Werklust is waarschijnlijk gebouwd vóór 1902. Als woonbehuizing voor de eerste bewoners. Eenvoudig gebouwd met een voorhuis en schuur voorzien van half rietbedekking. Aan de rechterkant is (met lange schoorsteen) de keuken slaapkamer in het voorhuis. Aan de achterkant is nog net de schoorsteen van de woonkamer te zien.

De boom links boven op de foto, is ook in 2009 nog steeds in goede gezondheid.De toemalige bewoners hadden een fruitkwekerij. Werklust ligt rustig, landelijk gelegen aan de doorgaande weg van Leens naar Kloosterburen.

In 2008 is de totale herbouw van Werklust gestart met een bouwplan die de oorspronkelijke staat van Werklust uit het verleden doet vergeten.

 
  2004

   
     
 
     
Terug naar BOVEN